​SIN UBIJEN ISTO KAO I OTAC! Ognjen Ikač IZREŠETAN SA PET METAKA kod kafića na Vidikovcu!

Ognjen Ikač (22) ubijen hicima u vrat i kuk, napadač u bekstvu. Posle 15 minuta Marko T. (30), sav krvav, u panici tražio pomoć od stanara obližnje zgrade, tvrdio da je svedok likvidacije

Ognjen Ikač (22) ubijen je juče oko 1.40 iza ponoći ispred kafića "Klagenfurt" u ulici Vidikovački venac u Beogradu. Njega je sa pet metaka u vrat i kuk izrešetao nepoznati napadač, za kojim policija traga. Samo 15 minuta kasnije Marko T. (30) je sav krvav i u panici tražio pomoć od stanara obližnje zgrade, tvrdeći da je bio svedok mafijaškog obračuna!

Kako smo saznali, stanarka zgrade koja se nalazi preko puta kafića "Klagenfurt" prijavila je policiji pucnjavu. Ikač je ubrzo nađen na stepeništu te zgrade, u lokvi krvi, sa ranama na vratu i kuku, a podlegao je povredama nekoliko sati kasnije u Urgentnom centru.

- Tačno 15 minuta kasnije, policija sa Rakovice dobila je poziv izvesne Magdalene D. (33), koja je prijavila da joj nepoznati muškarac lupa na vrata i pokušava da uđe u stan. Kad ga je odbila, taj muškarac je pokušao nasilno da uđe, ali mu je ona vratima priklještila ruku i sprečila ga - priča naš izvor.

Policija je brzo stigla i ispred Magdaleninog stana zatekla Marka T. (30), kako prestravljen leži u hodniku.

- Imao je krvi po sebi i bio je sav pogubljen. Nije bio povređen, iako je imao tragove tuđe krvi po rukama, a šaka mu je bila lakše povređena jer ga je Magdalena priklještila vratima. Kad je odveden u stanicu, kazao je kako je bio ispred kafića "Klagenfurt" kad je začuo hice. Rekao je da je iz straha pobegao i pošto nije znao gde da se sakrije, utrčao je u soliter i počeo nasumično da zvoni ljudima na vrata. Ostaje da se utvrdi otkud mu tuđa krv po rukama -navodi naš sagovornik.

Magdalenin komšija ispričao nam je juče da mu je neko prethodne noći lupao na vrata, ali da mu iz straha nije otvorio.

- Spavao sam kada me je probudila lupnjava na vratima. Pitao sam ko je, a neki mladić je vikao: "Otvaraj, treba mi pomoć!" Onda je mumlao nešto, razumeo sam samo da ga neko juri... Nije mi palo na pamet da mu otključam vrata. Ovo je opasan kraj - kazao je komšija i dodao da ne poznaje Magdalenu jer se u tu zgradu doselila pre samo šest meseci.

Što se tiče Ognjena Ikača, on je dobro poznat policiji i ima "debeo" dosije. On se teretio za pokušaj teškog ubistva, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, razbojničke krađe, preprodaju droge, iznudu, izazivanje opšte opasnosti...

Ognjenov otac, Predrag Peca Ikač, bio je poznati beogradski kockar i suvlasnik kazina "Fer plej" u centru Beograda. Ubijen je sa svega 33 godine u klasičnoj sačekuši, 19. marta 1999. Ubica ga je sačekao na parkingu na Vidikovcu i u njega ispalio nekoliko hitaca u momentu kada je ovaj seo u svoj "audi A8".

Motivi i počinioci ove likvidacije nikad nisu utvrđeni, mada su upućeni u prilike u beogradskom podzemlju tvrdili da iza tog ubistva stoji borba za prevlast u poslovima s kockarnicama.


Informer
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost