Izvor:
20.06.2018 u 06:06
0

NOVI „POTPIS“ CRNOGORSKIH UBICA: Likvidiraju sa SILIKONSKIM MASKAMA preko lica, a postoji samo JEDAN NAČIN da ih policija otkrije!

Gotovo sve mafijaške likvidacije koje su se proteklih meseci dogodile u Crnoj Gori imaju jednu zajedničku crtu – ubice su na licima nosile silikonske maske zbog kojih ih je gotovo nemoguće prepoznati i razotkriti. Crnogorski policajci su zabrinuti i kažu da je u pitanju novi trend koji je zavladao među kriminalcima u Crnoj Gori, ali i Bosni i Hercegovini, i očekuje se da će ga prihvatiti i kriminalci iz Srbije.

– To je sigurno jedan novi trend u BiH, Crnoj Gori i zemljama okruženja i on će verovatno biti u narednom periodu sve prisutniji. To nam jako otežava identifikaciju izvršilaca – rekao je za "Vijesti" Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu.

Da situacija bude gora, precizna upustva kako se prave silikonske maske koje sve češće koriste kriminalci prilikom izvršenja likvidacija u Crnoj Gori, mogu se naći i na internetu. Ali ono za šta uputstva nema jeste kako otkriti ko se krije iza maske.

Upravo to je i razlog zbog kog još nije utvrđeno ko je muškarac, naoružan glokom, sa silikonskom maskom preko lica, ubio vlasnika podgoričke diskoteke "Bigl" usred belog dana pred brojnim svedocima. Kruščićevo ubistvo nije jedino takvo u Crnoj Gori.

Na isti način izvršene su i druge likvidacije u ovoj zemlji. Iako je za većinu njih policija došla do snimaka sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi samo ubistvo i ubica, nijedan nije identifikovan upravo zbog maski.

Korajlić dodaje da je identifikovanje ubice moguće i na neke druge načine, ali da je to već dosta problematičnije i nesigurnije.

– Može se raditi identifikacija preko pokreta tela, neke greške prilikom pokreta, ali identifikacija lica je potpuno onemogućena. Ubicu je moguće otkriti samo ukoliko dođe do snimanja glasa i tako se ubica oda – dodaje Korajlić.

Da se kriminalci sve više odlučuju da se maskiraju na ovaj način, pokazuje i slučaj od pre nekoliko dana kada su istražitelji u sobi cetinjskog hotela „Grand“ pronašli dve silikonske maske.

Iako nije dokazano, veruje se, da je trebalo da posluže za likvidaciju i dalje nepoznate osobe.

– Bitno je da se pronađe zemlja porekla iz razloga novih konekcija, konekcija tih ljudi sa zemljama porekla odakle dolaze te maske. Ono će verovatno pomoći u mogućoj identifikaciji ali ni to još ne znači da će se pronaći oni koji su koristili, jer samo posedovanje takve maske ne može da bude krivično delo bez njenog korišćenja u krivičnom delu – istakao je Korajlić.

Nepohodno je, takođe, utvrditi i da li su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa ukrali nečiji identitet.

– Preko interneta moguće je kupiti maske poznatih ličnosti, međutim one koje su koristile ubice i koje su pronađene u cetinjskom hotelu, nabavljaju se po narudžbi – pišu cnorogrske Vijesti.

Koliko god da košta izrada maske Korajlić očekuje da će vremenom biti sve jeftinija.

– Već se slične maske mogu naći na sajmovima, na vašarima… Naravno neke maske su kvalitetnije koje se urade direktno po profilu lica koje osoba ima iz razloga da ne bi bilo primetno da se radi o lažnoj maski – poručuje Korajlić.

Vijesti
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter