Izvor:
14.07.2018 u 09:12
0

VANREDNA SITUACIJA U POŽEGI: Jako nevreme pogodilo obližnja sela!

Jako nevreme pogodilo je sinoć područje Požege, a predsednik opštine Milan Božić rekao je da će danas zasedati Štab kako bi proglasili vanrednu situaciju u četiri sela.

Najviše je pogođeno selo Gorobilje gde je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru.

– Najgore su prošla sela u južnom delu opštine, Rasna, Visibabe, deo Milićevog sela, Pilatovići i Prilipac. Voda je odnela sve podasipane puteve, tako da su neki zaseoci ostali nepristupačni, gde ima i nepokretnih ljudi. Zemlja i rizla su završile i na magistralnom putu Požega-Arilje, zbog čega je kretanje na putu sinoć bilo otežano. Jutros je on već prohodan. Od količine padavina i reka Ðetinja je kod sela Gorobilje, napustila svoje korito, ali na sreću se posle sat i po povukla – rekao je Božić za Glas zapadne Srbije.

Nevremenom je pogođeno i selo Virova u opštini Arilje gde je pričinjena velika materijalna šteta.

– Uništeni su svi putevi, a voda je prodrla i u mnoga domaćinstva. Izašli smo danas na teren kako bi utvrdili da li možemo da propravimo i saniramo štetu redovnim snagama ili pak ćemo morati vanrednim – kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Arilje Zoran Todorović.

tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter