Izvor:
23.07.2018 u 19:15
0

Sulejman Ugljanin „kipti“ od besa: „Da je Sandžak država, ja bih priznao Kosovo“!

Ljut što je Srbija zabranila da se u Novom Pazaru predstavnik lažne države Bedžet Pacoli dočekuje kao "ministar", lider BNV Sulejman Ugljanin u ponedeljak je žestoko napao najviše predstavnike naše vlasti. I poručio šta bi se desilo da se on pita: Sandžak bi priznao Kosovo?!

Nazivajući Pacolija "uglednim, kulturnim, vaspitanim, obrazovanim i bogatim čovekom", a predstavnike vlasti "privremenim organima Srbije dok se ne završe pregovori sa Prištinom", Ugljanin se najviše obrušio na premijerku Anu Brnabić, predsednika Aleksandra Vučića i ministre Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina. Za njih je rekao za Bošnjake oni nisu ministri, niti je Vučić njihov predsednik?!

On je čak pozvao EU, OEBS i Savet bezbednosti UN da se izjasne o "pretnjama predsednice Vlade i da posreduju u razgovorima između Bošnjaka u Srbiji i srpskih vlasti oko statusa Sandžaka".

– Svi privremeni organi Srbije su dokazani neprijateljski organi prema Bošnjacima – izjavio je Ugljanin. – Nemoj da srpski predsednik brine za Bošnjake, Bošnjaci o kojima je brinuo završili su u Srebrenici.

Upravo ovakvi istupi Ugljanina, koji su sve učestaliji kako se bliže novi izbori za nacionalne savete manjina, potvrđuju da je potpuno ispravna odluka Vlade i resornog ministarstva da se založe za potpunu depolitizaciju tih tela. Po zakonu, saveti ne smeju da se bave politikom, već isključivo pitanjima iz oblasti kulture, obrazovanja, obaveštavanja i službene upotrebe jezika i pisma. Uskoro će se primenjivati i član kojim se striktno zabranjuje da predsednik nacionalnog saveta i član izvršnog odbora budu funkcioneri stranaka.

Očigledno koristeći vakuum, odnosno početak potpune primene svih odredbi zakona, Ugljanin se i dalje obraća kao lider BNV, iako se istovremeni bori za naklonost birača i kao predsednik stranke SDA Sandžaka. To će biti nemoguće čim prođe glasanje za novi sastav nacionalnih saveta, a koje se očekuje 4. novembra. Posle toga, ko želi na čelo BNV, moraće da napusti partijski tron ili druge fotelje u vrhu stranke.

– Saveti nisu politička tela ili partije i svako njihovo korišćenje u političke svrhe nanosi štetu manjinskoj zajednici koju predstavljaju – ukazao je nedavno ministar Branko Ružić.

novosti.rs
Foto: twitter/DrSulejmanU, twitter/Behgjet Pacolli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter