Izvor:
20.08.2016 u 03:22
0

VUČIĆ U DONJOJ GRADINI: Srbi više neće u jame!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pred nadležnim institucijama da utvrde tačan broj Srba stradalih u NDH, zbog "povampirenja ustaške ideologije u savremenoj Hrvatskoj".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pred nadležnim institucijama da utvrde tačan broj Srba stradalih u Nezavisnoj Državi hrvatskoj (NDH), jer ni 70 godina nakon završetka Drugog svetskog rata to nije učinjeno, ali i zbog "povampirenja ustaške ideologije u savremenoj Hrvatskoj".

Vučić je na komemorativnom skupu povodom 75. godišnjice od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu rekao da je Donja Gradina jedna od hiljade stratišta na kojima je srpski narod patio i stradao, a da nikada nisu utvrđene razmere tog uništenja.

Pred nadležnim institucijama Srbije i RS stoji neodložan zadatak utvrditi imenom i prezimenom tačan broj Srba tokom NDH s obzirom da skoro ni 70 godina od završetka Drugog svetskog rata nije utvrđeno koliko je Srba ubijeno u ovoj nacističkoj tvorevini i zbog povamiprenja ustaške ideologije u savremenoj Hrvatskoj koji se ogleda u reviziji činjenica koje je istorijska nauka već prihvatila – rekao je Vučić .

On je kazao da smo danas svedoci kako se iz "ponora istorije" vraćaju ideje iz NDH.

Mi ćemo mirno istrpeti sve to, ali nikada više nikome nećemo dozvoliti ni Jasenovac, ni Jadovno, ni Oluju, Srbi više neće u jame, Srbi neće više bespogovorno u smrt, bez imanja i ognjišta, Srbin više ne pristaje da bude kriv zato što je Srbin, što se krsti s tri prsta – rekao je Vučić.

On je međutim kazao da Srbija hoće mir i najbolje odnose s onima koji su "hteli da nas nema".

Hoćemo da budemo svoj na svome, da živimo obične živote pod srpskom kapom i u srpskim opancima – dodao je Vučić.

On je kazao i da "mi čiji su dedovi predodređeni da umru ipak stojimo ovde, znamo da je naš život i naš uspeh, naš rast, naša pobeda, a njihova najveća kazna".

Vučić je obraćanje završio rečima "Bog neka dušu oprosti nevinim žrtvama, neka živi Republika Srpska, živela Srbija".

Izvor: Beta
Foto: Twitter/Slučajni prolaznik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter