Izvor:
25.07.2018 u 06:47
0

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U VAŠINGTONU: Predstavila sam naše rezultate i prioritete!

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se u Vašingtonu sa direktorom Svetske banke Jong Kimom i ministrom finansija SAD Stivom Mnučinom.

Ona će takođe učestvovati na obeležavanju 100. godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući. Tim povodom u američkom Kongresu biće održana svečanost, na kojoj će se pored premijerke Brnabić obratiti i predstavnici američkog Senata, kao i predstavnici Stejt departmenta.

Prvog dana posete Vašingtonu, premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa brojnim predstavnicima američkog Kongresa i Senata o unapređenju odnosa Srbije i SAD, a posebno je bilo reči o očuvanju stabilnosti na Kosovu i Metohiji i o važnosti ostanka KFOR-a u nesmanjenom sastavu.

– Došla sam ovde da predstavim i novu Vladu i neke prioritete koje nova Vlada ima, šta je ono što je Srbija uspela da postigne u ekonomskim reformama pod vođstvom Aleksandra Vučića kao premijera prethodne vlade, šta je ono što je moj zadatak kao premijera danas – kuda da vodimo Srbiju – rekla je premijerka

Brnabić kaže da je predstavila ekonomske reforme i rezultate Srbije, kao i pravac kojim se zemlja kreće.

– Pričali smo i o politici Republike Srbije, našim evropskim integracijama i evropskim aspiracijama i pričali smo i o regionalnoj stabilnosti u okviru koje je, između ostalog, jedna od tema bio i dijalog Beograda i Prišitne i koje su težnje Republike Srbije u smislu očuvanja regionalne stabilnosti – izjavila je premijerka.

Ona se u utorak sastala sa kopredsedavajućim Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa članicom spoljnopolitičkog komiteta američkog Senata Džin Šahin.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter