Izvor:
20.08.2016 u 23:46
0

DAČIĆ OŠTAR: Hrvatska je najveća sramota Evropske Unije!

Šef srpske diplomatije ocenjuje da Hrvatska nastavlja s provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar ispoljava prema Vučiću i Srbiji.

– Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada Srbija i njen premijer jasno kažu da neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda, da nećemo dozvoliti rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i oslobađanje zločinaca iz poslednjeg rata. Vrhunac cinizma i bezobrazluka Kovača je i u tome da traži izvinjenje od Srbije. Oni koji su klali i ubijali Srbe u koncentracionim logorima traže izvinjenje od svojih žrtava – saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je dodao da "Hrvatska Hrvatska koja je rehabilitovala gotovo sve ustaške zločince, koja Anti Paveliću nije ni sudila i koji je umro u Španiji kao slobodan čovek, nema moralno pravo da preti i uslovljava Srbiju".

– To što je ovakva Hrvatska, koja rehabilituje fašizam, članica Evropske unije, ne daje joj nikakvo pravo da Srbiju vređa i da joj preti – smatra Dačić.

– Aleksandar Vučić je dobio priznanje svih vodećih zemalja sveta za politiku koju vodi, politiku mira i stabilnosti, koja nikoga ne napada, ali neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda. Vreme je da i Evropska unija prekine svoje ćutanje i izjasni se dokle će tolerisati rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i pretnje Srbiji koje dolaze iz Hrvatske. Ovakva Hrvatska je danas najveća sramota Evropske unije – zaklkučuje šef srpske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je ranije da Srbija nikada neće postati članica Evropske unije. On je istakao i da će joj Hrvatska uvesti protivmere zbog progona tzv. branitelja nakon što je na graničnom prelazu sa Srbijom uhapšen hrvatski državljanin Zdravko Hlobik pošto srpske vlasti tragaju za njegovim imenjakom kojeg terete za terorizam za vreme građanskog rata, prenela je agencija Hina.

Tanjug
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter