Izvor:
01.08.2018 u 16:36
0

ZAJEDNIČKI RAD: Potpisani sporazumi o saradnji policija Srbije i Crne Gore!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem o saradnji policija dveju zemalja u borbi protiv organizovanog kriminala.

Nakon sastanka ministri su potpisali sedam sporazuma i dva protokola o pograničnom saobraćaju i graničnoj kontroli.

Stefanović i Nuhodžić saglasni su da će intenzivnija saradnja policije dveju zemalja poslati jasnu poruku kriminalcima – da će im se jače i snažnije suprotstaviti, a organizovanim kriminalnim grupama stati na put. Srpski ministar preneo je da je sa kolegom iz Crne Gore razgovarao o aktuelnim dešavanjima na ovim prostorima i unapređenju saradnje, kako bi se zajednički osigurala bezbednost građana.

– U borbi protiv organizovanog kriminala, mi nemamo drugi izbor nego da pobedimo i pokažemo građanima dve zemlje da zajedničkim radom, saradnjom i razmenom informacija možemo da slomimo organizovani kriminal i uhapsimo sve one koji su organizatori ili izvršioci nekih od najtežih krivičnih dela – ukazao je Stefanović.

On je dodao da je ministarstvo na čijem je čelu izuzetno zadovoljno saradnjom sa crnogorskim ministarstvom i dodao da je razmena informacija između ministarstava dve zemlje, kroz različite zajedničke operativne timove, svakodnevna.

Takođe, Stefanović je rekao da će danas potpisani sporazumi o pograničnom saobraćaju i graničnoj kontroli doprineti unapređenju efikasnosti rada graničnih policija dveju zemalja.

– Mi želimo da razvijamo sa komšijama u regionu najsnažnije i najbolje moguće odnose i kako bismo ujedno i zajednički zauzeli stav, kojim bismo štitili bezbednost naših država, ali i doprineli stvaranju jednog zajedničkog evropskog rešenja – istakao je ministar.

Posebno je ukazao na pitanje migranata, te ukazao da je jasno da zemlje regiona ne mogu biti "parking za migrante".

Kako je saopštio MUP, ministar Nuhodžić istakao je da je saradnja ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje intenzivna i sadržajna po svim važnim pitanjima, a pre svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i ilegalnih migracija.

– Tim pitanjima ćemo, kao i do sada, posvećivati punu profesionalnu pažnju i nastavićemo da radimo zajednički na jačanju borbe protiv ovih pretnji koje su prisutne u naše dve države – rekao je ministar i dodao da je dosadašnja saradnja policija Srbije i Crne Gore ostvarila značajne rezultate.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/NesaStefanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter