Izvor:
09.08.2018 u 10:32
0

VUČIĆ: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima!

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić novinarima u Šidu.

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema", objasnio je.

Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas, kaže i primećuje: "Za tango je potrebnio dvoje", rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da se ne može pobeđivati bez politike i sadržaja.

"Ne možete da pobeđujete tako što ćete zatvoriti železaru i ostaviti 5.000 ljudi bez posla a posle kritikujete one koji tim ljudima obezbede posao", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je danas da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom.

Vučić je istakao da je za državu veoma važna prerađivačka industrija mesa, voća i povrća.

"Ono što je važno za sve koji zainteresovani, daćemo veće subvencije za pogone, fabrike koje će da rade preradu i uskoro će ta odluka biti doneta. To je ono što nam nedostaje", rekao je Vučić novinarima u Šidu, gde je obišao klanicu Srem Šid.

Podsetio je da je ugašen veliki broj fabrika, poput Srbijanke i Budimle, sve što nam je, kaže, čuvalo istočnu, centralnu i zapadnu Srbiju.

"Pa, polako.. jedno po jedno da obnavljamo. Ali, moramo i nove pogone da imamo. Verujem da će prijateljstvo koje imamo i sa Kinom, Turskom i drugima i svi konkretni ugovori koje imamo, doneti mnogo dobrog u narednom periodu", rekao je Vučić.

kurir.rs
Foto: Twitter/predsednikrs, Twitter/MajaEUspox

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter