Izvor:
09.08.2018 u 13:57
0

JASNA PORUKA AMERIKE OKO KOSOVA: Sada je vreme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni, normalizacija odnosa je ključna za stabilnost regiona!

Američka ambasada u Beogradu poručuje da je sada vreme da uključeni u pregovore o konačnom statusu Kosova budu kreativni i fleksibilni.

U američkoj administraciji navode da strane u pregovoru "moraju da predlože rešenje koje neće doći sa strane".

Na pitanje da li je američka administracija promenila svoj stav o konačnom rešenju statusa Kosova, u ambasadi SAD između ostalog kažu da su SAD spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum.

– Puna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za stabilnost regiona. Normalizacija će takođe otvoriti jasan put za obe zemlje za članstvo u EU. SAD snažno podržavaju pregovore između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. Sada je vreme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni. Oni moraju da predlože rešenje koje neće doći sa strane. SAD su spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum – navode u ambasadi SAD.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/BalkanNewsbeat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter