parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

JASNA PORUKA AMERIKE OKO KOSOVA: Sada je vreme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni, normalizacija odnosa je ključna za stabilnost regiona!

 

 

Američka ambasada u Beogradu poručuje da je sada vreme da uključeni u pregovore o konačnom statusu Kosova budu kreativni i fleksibilni.

U američkoj administraciji navode da strane u pregovoru "moraju da predlože rešenje koje neće doći sa strane".

Na pitanje da li je američka administracija promenila svoj stav o konačnom rešenju statusa Kosova, u ambasadi SAD između ostalog kažu da su SAD spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum.

- Puna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za stabilnost regiona. Normalizacija će takođe otvoriti jasan put za obe zemlje za članstvo u EU. SAD snažno podržavaju pregovore između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. Sada je vreme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni. Oni moraju da predlože rešenje koje neće doći sa strane. SAD su spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum - navode u ambasadi SAD.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/BalkanNewsbeat

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost