Izvor:
07.09.2018 u 19:44
0

PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČIO: Sutra idem na Kosovo, očekujem da sve protekne mirno!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da će sutra krenuti u posetu Kosovu i Metohiji, dodavši da očekuje da će sve proteći mirno!

"Prethodnih nekoliko dana bili su teški za naš narod na Kosovo i Metohiji, i za nas političke predstavnike", rekao je predsednik Vučić.

On je rekao da je sve krenulo teškim, do sada neviđenim pritiscima na rukovodstvo Republike Srbije i predstavnike Srpske liste da se podrži Fatmir Ljimaj za pregovarača Prištine, što nije moglo da se izglasa bez poslanika Srpske liste.

"Čovek je optužen za najteže zločine našeg naroda", naglasio je Vučić.

"Pritisci su bili veliki da sam se i ja zapanjio. Tog dana sam odgovorio na 50 poziva", dodao je predsednik i napomenuo da su se pretnje nastavile.

Predsednik je rekao da je onda nakon toga zabranjen ulaz Marku Đuriću, a ubrzo potom i pretnje o navodnim hapšenjima koje planiraju Albanci.

"Pokušavam da umirim situaciju", rekao je predsednik.

On je dodao da je danas posle podne stigla zabrana da se posete Gazivode i određene lokacije u Zubinom Potoku.

"Nećemo prekinuti dijalog, nastavićemo ga u budućnosti. Ne u ono vreme kada su to najavili iz EU jer sam tada u Kini", rekao je Vučić.

On je dodao da mu namera nije bila da huška ljude na Kosovu već da zagovara mir i da se bori za rešenje problema.

"Niko od nas nije planirao da ostavi Albance bez vode, želeli smo po tom pitanju da se dogovaramo. Mi želimo da imamo i uspostavimo mnogo više poverenja između Srba i Albanaca, ali to je proces koji bi bilo katastrofalno da bude zaustavljen. Nisu više ni Albanci u takvom naponu snage, a mi svakoga dana gubimo značajni deo našeg stanovništva", dodao je predsednik.

"Što se tiče odluke odlaska na KiM, ja ću sutra ići na Kosovo i očekujem da će sve proteći mirno. Prvo ću posetiti Gazivode, i moram da kažem da idem na Kosovo sa konkretnim ekonomskim planovima za boljitak našeg naroda. Neću imati ni minut slobodnog vremena, završiću posetu sutra oko ponoći, a onda je u nedelju u 12 časova skup u Kosovskoj Mitrovici", rekao je predsednik.

On je dodao da je njegov posao da se bori do kraja.

"Idem na Kosovo i Metohiju zajedno sa nekim ministrima. Očekujem razumne reakcije i sa druge strane, a postaraću se da sve što govorim bude u cilju daljeg napretka između dva naroda", rekao je on.

Podsetimo, Vučić se jutros u Briselu sastao sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, a nakon sastanka odlučio je da danas ne razgovara sa predstavnicima Prištine u Briselu.

Vučić je takođe ranije danas naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter