Izvor:
08.09.2018 u 14:48
0

REGION BRUJI O POSETI VUČIĆA KOSOVU: Mediji u udarnim vestima preneli poruke srpskog predsednika!

Svi vodeći elektronski mediji u regionu na udarnim mestima preneli su vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo dvodnevni boravak na Kosovu i Metohiji i da su mu prve stanice bile brana Gazivode i Zubin Potok. Mediji u regionu preneli su prve Vučićeve reči da je srećan i da se dobro oseća na KiM.

Aldžazira Balkans je izvestila da je brana Gazivode ukrašena srpskim zastavama. Dnevnik.hr je preneo da su bezbedosne mere povećane u subotu na severu Kosova zbog dolaska predsednika Srbije.

Napominju i da je poseta Vučića Kosovu bila pod znakom pitanja nakon što je Priština saopštila da će sprečiti njegov obilazak brane Gazivode, koja je od strateškog interesa i, kako navode, jedna od glavnih spornih tačaka u dijalogu Beograda i Prištine.

Sarajevski portal Avaz preneo je takođe da je, kako je i bilo najavljeno, Vučić doputovao na sever Kosova, gde ga je dočekao veliki broj građana sa kojima se predsednik Srbije pozdravio, a potom krenuo na sastanak s radnicima preduzeća "Ibar".

Napominju da je Kfor saopštio da je situacija mirna i stabilna i da nema tenzija, te da će poduzeti sve neophodne mere da se omoguci mirna poseta predsednika Srbije.

Portal RTCG je preneo da je predsednik Srbije na sever Kosova stigao preko prelaza Brnjak, te da je prvo obišao Zubin Potok i hidroelektranu u Gazivodama.

Napominje se da je Priština odobrila plan posete predsednika Vučića pod pritiskom Zapada. Portal je preneo da na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posete Aleksandra Vučića KiM, nema vidljivog prisustva pripadnika kosovske policije.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter