Izvor:
11.09.2018 u 11:16
0

Dačić: Stav Rusije po pitanju Kosmeta se ne razlikuje od stava Srbije!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije nije u suprotnosti sa onim što Srbija radi.

"Njihova pozicija je kao i naša, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanje jednostranih akata Prištine. Nije taj stav u suprotnosti sa onim što mi radimo", rekao je Dačić komentarišiću izjavu ambasadora Rusija Aleksandra Čepurina da KiM treba da se vrati u pravno i državno polje Srbije.

Dačić je naglasio da nema nikakvih razlika u stavovima Srbije i Rusije po pitanju Kosova i Metohije, te da Kosova ne može da uđe u UN jer Rusija i Kina mogu da stave veto u Savetu bezbednosti.

"Rusija je rekla da će podržati sve što srpska strana smatra da je u njenom interesu", rekao je Dačić i dodao da će Srbija nastaviti diplomatsku ofanzivu i pokušati da pronađe trajno rešenje.

"Nećemo valjda da se ljutimo na nekog ako smatra da je Kosovo deo Srbije, pa i mi to smatramo. Mi ne odustajemo od naših opcija, ali tragamo za rešenjem", zaključio je Dačić.

tanjug.rs
Foto: mfa.gov.rs, Twitter/lilyslynch

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter