Izvor:
14.09.2018 u 18:29
0

PROMENE U VRHU VOJSKE: Diković odlazi u penziju, više nije načelnik Generalštaba!

Ljubiša Diković više neće obavljati funkciju načelnika Generalštaba Vojske Srbije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je ovu informaciju saopštio nakon sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima je razgovarao o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije.

– U skladu sa Ustavom Srbije i brojnih konsultacija doneo sam više ukaza o posatavljenju i razrešenju. Prihvatio sam zahtev Dikovića za penzionisanjem. Želim da mu se zahvalim na časnom, posvećenom i požrtvovanom odnosu, kao i ljubavi prema Srbiji – rekao je Vučić.

On je dodao da je Diković dobio orden Karađorđeve zvezde prvog stepena, a to je najviši orden koji srpski vojnik može da dobije.

Novi načelnik Generalštaba je general-major Milan Mojsilović, dok je general major Petar Cvetković imenovan za njegovog zamenika.

– Bila mi je čast što sam mogao da sarađujem sa Ljubišom šest godina. Diković se hrabro borio za svoju zemlju, on je uz Novaka Đokovića i još neke institucije u Srbiji, jedini nosilac Karađorđeve zvezde prvog stepena. To dovoljno govori koliko je dobro i predano obavljao svoj posao. Uveren sam da će njegov naslednik časno obavljati novu funkciju – rekao je Vučić.

Mojsilović je na mesto pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane postavljen u junu ove godine, a pre toga je od 2013. do 2017. godine obavljao dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO-u u Briselu.

Diković je 22. maja ove godine stekao uslov za penziju pošto već ima 45 godina beneficiranog radnog staža. Rođen je 22. maja 1960. godine u Užicu, oženjen je i ima dvoje dece.

Završio je Vojnu akademiju – smer pešadija 1984, Generalštabnu školu 1996, a Školu nacionalne odbrane 2000. godine. Bio je komandant Kopnene vojske od marta 2009. do decembra 2011.

Na dužnost načelnika Generalštaba postavljen je 12. decembra 2011. godine.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/DDNewsLive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter