Izvor:
16.09.2018 u 15:10
0

VULIN: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara!

BEOGRAD – Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

– Kada bi se Ramuš Haradinaj nešto pitao, onda Srbije ne bi ni bilo, ali pošto se ne pita, i s njim se ne pregovara, biće onako kako se budu dogovorili naši pregovarači i kako budu prihvatili građani Srbije – rekao je Vulin povodom Haradinajeve izjave da će sporazuma sa Srbijom biti ako Srbija prizna Kosovo i ako opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa juga centralne Srbije, budu pripojeni Kosovu.

Kako prenosi Ministarstvo odbrane, on je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čovek koji je pokazao da je u stanju da se izbori za interese Srbije i srpskog naroda i tamo gde se mislilo da nema nikakve nade.

Vučić je isto tako "i čovek koji se ne zaklanja ni iza koga, koji će vrlo jasno i glasno reći kada nešto bude bilo blizu dogovora i kada nešto, ako bude bilo blizu dogovora, da se stavi pred lice čitave nacije i da se svako od nas izjasni o tome, o rezultatima razgovora i pregovora", dodao je ministar.

On je ocenio i "nekažnjeni terorista kao što je Haradinaj ne može ništa drugo ni da kaže, nego da pokuša da pokvari sporazum, da ga osujeti, jer ako bude osujećen i pokvaren sporazum, ako bude zadržan status kvo, Haradinaj će biti na slobodi".

– Ako sporazum bude bio postignut i ako budemo mogli da kažemo da možemo da idemo dalje, onda će funkcionisati Sud za ratne zločine OVK-a i sve ono što Haradinaj i njemu slični pokušavaju da izbegnu – poručio je ministar Vulin, dodaje se u saopštenju.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter