MIROSLAV LAZANSKI ZA HEPI TELEVIZIJU: Svaki dinar uložen u vojsku dvostruko se vrati!

 

Gostovanjem u jutarnjem programu Hepi televizije politički analitičar Miroslav Lazanski osvrnuo se na posetu srpske delegacije Kini i istakao njenu vojnu superiornost na geopolitičkom polju. 

- Trgovački Kinezi su trenutko broj jedan, ekonomski na drugom mestu, a situacija na Pacifiku, kada je reč o pomorskim kapacitetima, trenutno je u korist Kineza, što su Amerikanci svojevremeno potvrdili -  počeo je svoje izlaganje Lazanski i dodao da je kineska linija odbrane u svakom trenutku apsolutno spremna na vojnu akciju svake vrste. 

Shodno tome, poznati politički analitičar prokomentarisao je temu, koja se već neko vreme provlači kroz domaće medije, o vraćanju služenja vojnog roka, ali i domaćem vojnom potencijalu: 

- Apsolutno sam za povratak obaveznog služenja vojnog roka. Svaki dinar uložen u vojsku dvostruko se isplati. Na primer, sredstva uložena u uniforme, direktno su povezana sa razvojem domaće tekstilne industrije i tako dalje - objašnjava gospodin Lazanski. 

 

U svom izlaganju, Lazanski se dotakao i proizvodnje vojne opreme u staroj Jugoslaviji, kada je domaća vojna industija, u jeku rata, municiju i vojnu opremu prodavala stranim silama: 

- Razvoj vojne industrije povlači razvoj civilne. U toku rata, Jugosloveni su proizvodili vojnu opremu i porodavali je Americi, Indoneziji... Tada je tenk proizveden u bivšoj Jugoslaviji bio jači od Američkog. 8 miliona dolara uloženo je u izgradnju aerodroma u Bihasću... Ipak, SRJ nije stradala pod udarom spoljnih već unutrašnjih faktora - obrazložio je gost jutarnjeg programa televizije Hepi. 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva, mod.gov.rs  

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV