Izvor:
20.09.2018 u 12:18
0

MIROSLAV LAZANSKI ZA HEPI TELEVIZIJU: Svaki dinar uložen u vojsku dvostruko se vrati!

Gostovanjem u jutarnjem programu Hepi televizije politički analitičar Miroslav Lazanski osvrnuo se na posetu srpske delegacije Kini i istakao njenu vojnu superiornost na geopolitičkom polju.

– Trgovački Kinezi su trenutko broj jedan, ekonomski na drugom mestu, a situacija na Pacifiku, kada je reč o pomorskim kapacitetima, trenutno je u korist Kineza, što su Amerikanci svojevremeno potvrdili – počeo je svoje izlaganje Lazanski i dodao da je kineska linija odbrane u svakom trenutku apsolutno spremna na vojnu akciju svake vrste.

Shodno tome, poznati politički analitičar prokomentarisao je temu, koja se već neko vreme provlači kroz domaće medije, o vraćanju služenja vojnog roka, ali i domaćem vojnom potencijalu:

– Apsolutno sam za povratak obaveznog služenja vojnog roka. Svaki dinar uložen u vojsku dvostruko se isplati. Na primer, sredstva uložena u uniforme, direktno su povezana sa razvojem domaće tekstilne industrije i tako dalje – objašnjava gospodin Lazanski.

U svom izlaganju, Lazanski se dotakao i proizvodnje vojne opreme u staroj Jugoslaviji, kada je domaća vojna industija, u jeku rata, municiju i vojnu opremu prodavala stranim silama:

– Razvoj vojne industrije povlači razvoj civilne. U toku rata, Jugosloveni su proizvodili vojnu opremu i porodavali je Americi, Indoneziji… Tada je tenk proizveden u bivšoj Jugoslaviji bio jači od Američkog. 8 miliona dolara uloženo je u izgradnju aerodroma u Bihasću… Ipak, SRJ nije stradala pod udarom spoljnih već unutrašnjih faktora – obrazložio je gost jutarnjeg programa televizije Hepi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva, mod.gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter