Izvor:
23.09.2018 u 10:22
0

Brnabić predvodi delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN!

Premijerka Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN od 24. do 28. septembra u Njujorku, saopšteno je iz Vlade Srbije i dodaje da će u srpskoj delegaciji biti i prvi potpredsednik Vlade i ministar spollnih poslova Ivica Dačić.

Ana Brnabić obratiće se Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra.

U generalnoj debati učestvovaće neki od najuticajnijih svetskih političara i lidera, između ostalih, i predsednik SAD Donald Tramp, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Japana Šinzo Abe, premijer Španije Pedro Sančes i mnogi drugi.

Glavna tema Generalne debate 73. zasedanja Generalne skupštine UN je "UN relevantne za sve ljude: Globalno liderstvo i podeljena odgovornost za mirna, jednaka i održiva društva".

Kao glavna pitanja izdvojena su unapređenje i bolje razumevanje sistema UN i jača podrška multilateralizmu, kao i implementacija odluka GS UN i pronalaženje efikasnog odgovora na izazove koji ugrožavaju mir, jednakost i održivost društva, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće u ponedeljak, 24. septembra, prijemu koji organizuje predsednikSAD Donald Tramp, a biće i jedna od zvanica na ručku koji za šefove delegacija priređuje generalni sekretar UN Antonio Gutereš u utorak, 25. septembra, a učestvovaće i na sastanku na visokom nivou pod nazivom "Akcija za mir" koji je posvećen mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara UN.

Premijerka Brnabić biće i jedan od učesnika poslovnog foruma "Blumberg global" u sredu, 26. septembra, a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima, između ostalih i s premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Švajcarske Alenom Berseom, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter