Izvor:
24.09.2018 u 07:55
0

SELAKOVIĆ O KOSOVSKOM PITANJU U NJUJORKU: Ne očekujem ništa novo, ni epohalno!

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno jer, kako je ocenio to su razgovori koji teku. Selaković je rekao da su razgovori Beograda i Prištine "teški i mučni".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se po pitanju Kosova i Metohije (KiM) trudio da nadje pravi ugao, poziciju koju je teško naći i odabrati da bi se opstanak i ostanak Srbije i srpskih interesa na KiM sačuvao i očuvao", rekao je Selaković.

On je dodao da je Vučić jedino rekao da hoće da zna gde su naše granice, da se po tim pitanjima teško bori i da je srpska diplomatska aktivnost snažna.

Selaković je dodao da je sastanak Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, zakazan za sledeću sedmicu, od izuzetne važnosti.

"Očekujem sastanak u četiri oka dva predsednika, a potom i zasedanja mešovitog komiteta, komisije za saradnju Srbije i Rusije", kazao je Selaković i ocenio da je to jedan od najvažnijih sastanaka Vučića. ;Prema njegovom mišljenju, očekuje da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Srbiju u narednih šest meseci, a možda i ove godine.

Povodom sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke koji će biti održan danas u Centru Sava, Selaković je rekao će ta stranka za nepunih mesec dana obeležiti 10 godina postojanja.

"Biće reči o tome gde će, kada i na koji način će to biti obeleženo. Predsednik Vučić će verovatno predložiti neki od gradova u unutrašnjosti Srbije za proslavu", rekao je Selaković. Kako je objasnio, na sednici će biti reči o objektivnoj analizi rezultata SNS-a, a "poznajući predsedniak Vučića sigurno nije zadovoljan kreiranjem odredjene atmosfere u društvu koja stiže iz pojedinih opzicionih krugova".

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter