Izvor:
27.09.2018 u 07:23
0

DAČIĆ IZ NJUJORKA: Blamaža Prištine sa Monakom, sve što rade je bruka!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nazvao je "blamažom" i "brukom" sve to što predstavnici prištinskih vlasti rade na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

Dačić je za Dnevnik RTS naveo da je Priština u Njujork poslala 41 predstavnika, dok srpska delegacija koju predvode premijerka Ana Brnabić i on ima devet ili deset članova.

Šef srpske diplomatije je naglasio da prištinska delegacija nije zvanično pozvana i podsetio da njeni predstavnici "ne mogu da uđu u salu gde se održavaju sastanci, ali se nalaze po hodnicima".

– Ako pogledate tvitove i razne vesti koje oni puštaju, to je uglavnom reč o tome da je neko nekoga sreo u hodniku. U utorak je bila jedna velika blamaža gde je marokanski premijer sedeo i oni su mu prišli i posle toga stavili tvit da sa Marokom razgovaraju o uspostavljanju diplomatskih odnosa – rekao je Dačić.

On je dodao da ga je "odmah zvao marokanski ministar".

– Oni su se prenerazili, napisali su demanti, znači sve što rade je bruka – kazao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se u sredu, na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministrom inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulahom bin Zajedom.

U srdačnom razgovoru potvrđeno je uzajamno prijateljstvo dve države i dva naroda, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na kontinuiranoj podršci Emirata naporima Srbije u sprovođenju zahtevnih ekonomskih reformi. Dva ministra su potpisali i Sporazum o međusobnom ukidanju viza za putovanja između dve države.

Ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata istakao je da je međudržavna ekonomska aktivnost na uzlaznoj putanji i da se očekuju nova ulaganja.

Ministar Dačić je ukazao na važnost stalnih kontakata državnih rukovodstava, a sve u cilju daljeg unapređenja bilateralne saradnje i utvrđivanja prijateljskih veza.

Dva ministra su dogovorili započinjanje rada na Sporazumu o strateškom partnerstvu i međusobne redovne susrete.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter