Izvor:
27.09.2018 u 11:26
0

MIHAJLOVIĆ I ŠIB: Prioritet povezivanje Srbije sa regionom i EU!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s novim ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o regionalnom povezivanju i saradnji na zajedničkim projektima.

Mihajlovićeva je, navodi se u saopštenju, poželela ambasadoru Šibu dobrodošlicu i uspešan mandat u Srbiji i istakla da je Nemačka važan partner Srbije i u bilateralnim odnosima i na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

"Naš prioritet je povezivanje i sa regionom i sa EU i sve što radimo u infrastrukturi radimo po evropskim standardima", rekla je Mihajlovićeva.

Srbija i Nemačka imaju razvijenu ne samo ekonomsku, već i tehničku saradnju, podsetio je ambasador Šib i izrazio uverenje da će se dalja saradnja nastaviti, jer je povezivanje važno za razvoj regiona.

On je zahvalio potpredsednici Vlade i na zalaganju u vezi sa projektima integracije Roma u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je rečeno da ministarstvo ima veoma razvijenu saradnju sa nemačkim partnerima, posebno u oblasti komunalne infrastrukture, gde je Nemačka prisutna kao finansijer i pružalac tehničke pomoći.

Vrednost projekata u komunalnoj infrastrukturi sa Nemačkom razvojnom bankom KfW je 252 miliona evra, a pokrivaju gotovo trećinu stanovništva Srbije, odnosno 1,9 miliona građana.

Saradnja je veoma razvijena i u vodnom saobraćaju, a postoji potencijal da se ona unapredi i u oblasti energetske efikasnosti, navodi se u saopštenju.

Mihajlovićeva je novom ambasadoru Nemačke u Srbiji na kraju sastanka poklonila ručni rad žena sa sela, kao deo prakse da zvaničnicima sa kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale kao rezultat inicijative "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima", koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter