Izvor:
27.09.2018 u 19:15
0

ČLANOVI KOSOVSKE DELEGACIJE LUTAJU HODNICIMA ZGRADE U NJUJORKU: Dačić izjavio da „oni nisu tu, oni su po ćoškovima, po hoklicama, jer oni nisu članovi UN i nemaju iste propusnice kao i članovi UN“!

Kosovska delegacija u Njujorku, gde se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija, skoro pet puta je brojnija od srpske i broji čak 41 člana.

Kosovo nije članica, pa njegovi predstavnici nemaju pravo da budu u sali Ujedinjenih nacija, ali su našli obilazni put, pa su dobili propusnice "others" (ostali) u okviru Departmana za mirovne misije i tako obezbedili ulazak u zgradu.

U kosovskom timu, pored predsednika Hašima Tačija, premijera Ramuša Haradinaja, zamenika premijera Envera Hodžaja i ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, nalaze se i zamenici ministara, politički savetnici, ambasadori, prvi i drugi sekretari u ambasadama, fotografi, pa čak i bivši zvaničnici.

Na spisku nalaze se i imena poput bivše kosovske predsednice Atifete Jahjage, njene savetnice i fotografa, ali i desetak političkih savetnika Tačija, Haradinaja i Pacolija. Brojna delegacija je raštrkana po hodnicima UN, pokušavaju da zakažu sastanke, lobiraju za "svoju stvar".

S druge strane, u delegaciji Srbije ukupno je, pored predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, još samo sedmoro ljudi. Zbog očigledne razlike, šef srpske diplomatije Ivica Dačić je na zajedničkom sastanku sa Johanesom Hanom peckao Pacolija.

Komentarišuci prisustvo prištinske delegacije u zgradi UN, on je rekao da "oni nisu tu, oni su po ćoškovima, po hoklicama, jer oni nisu članovi UN i nemaju iste propusnice kao i članovi UN".

Kako je objasnio, prištinska delegacija se prijavila preko Odeljenja UN za mirovne operacije (Department of Peacekeeping Operations) i tako dobila propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter