Izvor:
27.09.2018 u 19:45
0

BRNABIĆ UOČI GOVORA U UN: Predstaviću novo lice Srbije, Kosovo nezaobilazna tema!

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da će u svom govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija predstaviti novo lice Srbije, dosadašnje rezultate, ali i da će kao nezaobilaznu temu pomenuti pitanje Kosova za koje, kako kaže, više ne postoje crvene linije od strane SAD.

– Želim da pokažem sliku nove, odrasle Srbije. Koja je hrabra, spremna, dovoljno jaka za kompromise. Koja brine o svojoj budućnosti i ide u susret budućnosti i rešavanju problema. Želim da pokažem poruku jedne nove Srbije iza koje sada već stoje ozbiljna dela, a ne samo reči – kazala je Brnabić novinarima u Njujorku.

Ona je istakla da je govor koji će noćas oko 02.30 časova izneti u sedištu UN, pisala sama, sa željom da građanima dokaže koliko joj je važno da Srbiju predstavi na najbolji močući način.

– Htela sam da predstavim novo lice Srbije i sve ono što smo uradili u prethodne četiri godine i da kažem šta su naši glavni spoljnopolitički prioriteti, odnosno regionalna stabilnost, evropske integracije, a na unutrašnjem planu digitalizacija i podrška obrazovanju i mladim ljudima u Srbiji – kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, nezaobilazna tema govora će biti pitanje Kosova za koje, kako kaže, više ne postoje crvene linije od strane SAD.

– To je nezaobilazna tema i nešto izuzetno važno da kažemo u UN. Da sa jedne strane kažem da i dalje mislim i uvek ću misliti, da ono što je urađeno Srbiji pre 10 godina nije bilo fer, da to nije bilo u skladu sa međunarodnim pravom i standardima, ali da smo, s druge strane, mi odrasli i odgovorni zato što želimo mir i sigurnu budućnost za generacije pred nama – navela je ona.

– Ne postoje više crvene linije, postoji samo mogućnost kompromisa. Ono što uspeju da se dogovore Beograd i Priština, to je ono što je prihvatljivo za SAD – istakla je predsednica srpske vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter