Izvor:
27.09.2018 u 20:06
0

RAZGOVOR SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Austrijski ministar Gernot Blimel sutra u Beogradu!

Austrijski ministar bez portfelja zadužen za EU, Gernot Blimel, posetiće sutra Srbiju, nakon što je obišao Prištinu, ali i Skoplje, gde je dao podršku predstojećem referendumu o novom imenu države.

Blimel će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, saopšteno je u Beču.

On je, povodom posete Beogradu, u izjavi austrijskim novinarima kazao da je veoma zainteresovan da, posle "velike euforije" nakon najava predsednika Srbije Vučića i predsednika prištinskih institucija Hašima Tačija na Evropskom forumu Alpbah, na licu mesta čuje o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

U Skoplju, Blimel je ocenio da je referendum veoma važan za ceo region.

– Nadamo se da će referendum u Makedoniji stvoriti pozitivnu situaciju za ceo region, možda i za Kosovo – rekao je austrijski ministar.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter