Izvor:
03.10.2018 u 11:08
0

KFOR NIJE BIO UNAPRED OBAVEŠTEN O „POSETI“: Tači je slobodan da se kreće svuda po Kosovu!

Kfor nije bio unapred obavešten o poseti kosovskog predsednika Hašima Tačija Gazivodama, ali on je "kao najviši lider institucija Kosova, slobodan da se kreće svuda po Kosovu, te da ga je u toj poseti pratio tim za zaštitu važnih ličnosti Kosovske policije", izjavio je glavni portparol Kfor-a Vinćenco Graso.

On je rekao da Kosovska policija ne mora da pita za bilo kakvu dozvolu da ide na sever Kosova, te da zato "oni nisu prekršili nikakvo pravilo".

– Gospodin Tači je posetio to područje i tokom posete ga je pratio tim za zaštitu važnih ličnosti Kosovske policije – rekao je Graso.

On je istakao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić bili u pravu kada su podsetili da je Kosovskim snagama bezbednosti potrebna dozvola KFOR-a da ide u severni deo Kosova, ali da ni Kosovske snage bezbednost,niti bilo kakva paravojska ni specijalne jedinice nisu pratile Tačija, kao što su pojedini mediji izvestili.

– Dugo nakon što je Tači napustio to područje, neke blokade bile su podignute u Zubinom Potoku, bez ikakvog očiglednog razloga. KFOR nije intervenisao, jer blokade nisu predstavljale nikakvu opasnost za bezbednost i slobodu kretanja, dok su u međuvremenu jedinice KFOR-a bile uključene u nadziranje velikog protesta u Prištini, kojem je prisustvovalo oko 13.000 ljudi – rekao je Graso.

On je ocenio da je situacija na Kosovu je mirna i pod kontrolom i pozvao "sve strane da smanje tenzije na najniži mogući nivo".

Izvor: Tanug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter