Izvor:
03.09.2016 u 03:19
0

EVO ZA KOGA JE RADIO IZDAJNIK: Uhapšeni špijun radio za hrvatsku VOJNU SLUŽBU!

Hrvatski obaveštajac, Čedo Čolović, koji je danas uhapšen u Beogradu radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu, javio je večeras Index. hr.

Hrvatski portal navodi da je tokom proteklih meseci, pa cak i godina, uhapšeni obaveštajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj domicilnoj službi, dakle, VSOA-i, mogli biti od posebnog interesa.

Kako saznaje taj portal, u posljednje vreme bavio se oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla pokrenuti krivični postupak zbog, kako se navodi, (ne)dela pocinjenih tokom rata u Hrvatskoj, kao i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci.

Pod merama srpskih kolega nalazi se već mesecima, navodi Index.hr.

– Srpske službe već neko vreme prate doticnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tacno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kime je sve bio u kontaktu – kaže Indexov izvor.

Srpsko Više javno tužilaštvo saopštilo je večeras da je u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i BIA danas lišeno slobode jedno lice zbog postojanja sumnje da je izvršio kriično delo spijunaže.

Kako se navodi u saopštenju, radi se o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koji je do 1990 godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter