Izvor:
14.10.2018 u 20:06
0

LINTA: Protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe, i pozvao Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima počinjene na tlu Hrvatske.

“Za proustaške snage u Hrvatskoj, svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine je ratni zločinac. U Hrvatskoj se dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da se Srbima nametne teza da su, tobože, izvršili agresiju i da su zločinačka strana”, navodi se u pisanoj izjavi Linte.

S druge strane, istakao je on, Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije.

“U prethodnom periodu, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima”, navodi se u izjavi.

Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da konačno počne da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i na Kosovu i Metohiji.

“Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama ‘Oluja’ i ‘Bljesak’. Nažalost, dosad nije pomaka po tom pitanju”, napominje se u tekstu.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter