VUČIĆ: Regionu treba jača uloga EU, a građanima nešto opipljivo!

U regionu Zapadnog Balkana potrebna je jača uloga EU, potrebno je da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da očuva i održi mir i stabilnost u regionu, da razvija dobre odnose sa svima u regionu. I Srbija će ostati čvrsto na putu ka EU - rekao je Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu, na kome učestvuje zajedno sa austrijskim predsednikom Aleksandrom Van der Belenom.

Kako je istakao, Srbija je opredeljena za saradnju i doprinosiće rešavanju otvorenih pitanja ponašajući se kao odgovoran partner. On se osvrnuo na situaciju u regionu posle neuspešnog referenduma u Makedoniji i izbora u BiH.

- Usudiću se da kažem da moramo da imamo jaču ulogu EU, inače EU neće biti taj tip sna i demokratije i slobode kakvom smo do sada težili - rekao je on.

Prema njegovim rečima, ono što je u ponuđeno građanima u Makedoniji nije bilo dovoljno privlačno kao se to mislilo u EU.

- Građanima na Balkanu treba nešto opipljivo, što će videti svojim očima i osetiti u svojim džepovima. Mora se ponuditi nešto konkretnije, to mora biti pouzdano obećanje i pouzdano ispunjenje - rekao je Vučić.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost