Izvor:
18.10.2018 u 08:34
0

Vučić na otvaranju Beogradskog bezbednosnog foruma: Srbija je za mir!

Predsednik Austrije i Srbije otvorili su danas Beogradski bezbednosni forum. Kako je predviđeno, Van der Belen potom se sastaje sa mladim učesnicima ovog Foruma.

– Hvala na posvećenosti svih ovih godina. Ovo okupljanje govori o tome kako naš region, Evropu, pa i ceo svet učiniti bezbednijim – rekao je predsednik Vučić na Forumu.

On je uverio da prisutne da je Srbija na strani mira. Ujedno, zahvalio se predsedniku Austrije na posveti.

– To je velika privilegija što ste sa nama u Beogradu. Imao sam priliku da mnogo toga naučim od njega, nadam se da će češće dolaziti – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ujedno komentarisao stanje u Makedoniji posle referenduma kojeg je ocenio neuspelim. Smatra da volja naroda nije ispoštovana, te da su matematičke kalkulacije pogrešan potez političke elite.

Prema njegovim rečima, srpski narod zna da bi želeo da pripada Evropskoj Uniji.

– To je osnovni razlog iz kog smo na putu EU. Nikada nismo kukali za novac – istakao je predsednik uz dodatak da to napominje, jer je na Zapadnom Balkanu, radi njegove budućnosti, neophodno da se uradi nešto veliko.

– Volja naroda, s jedne strane, i razočaranje naroda na koje nismo računali, sa druge. Plašim se da će nas dovesti u stanje da nećemo uspeti da održimo stabilnost. Želeo bih još jednom da naglasim da Srbija radi sve što je do nje da očuva stabilnost i mir u regionu. Nastavićemo da radimo sve što možemo da bismo razvijali dobre odnose u regionu i Srbija će nastaviti svoj evropski put. Suština te priče je naš unutrašnji demokratski dijalog – podsetio je predsednik na kraju "svojih deset minuta" predviđenih za govor.

– Želim vam svima uspešan rad. Nadam se da će otvoreni umovi otvoriti nove kapije za budućnost ovoga regiona. Ako se krijemo, nikuda nećemo stići – poentirao je predsednik.

Izvor: srbijadanas.com
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost, Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter