Izvor:
19.10.2018 u 10:14
0

VUČIĆ SA DRŽAVNIM SEKRETAROM MIP FINSKE: Povećanje broja stranih kompanija dokaz da je Srbija na dobrom putu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa stalnim državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Finske Matijem Antonenom istakao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene i privlačenju finskih kompanija.

On je naglasio da je u Srbiji došlo do promene poslovne klime i da je povećanje broja stranih kompanija dokaz da je Srbija na dobrom putu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika. Vučić je zahvalio Finskoj na kontinuiranoj podršci Srbiji na evropskom putu, kao i ekspertskoj pomoći koju ova država pruža u procesu reformi u oblasti vladavine prava, zaštite životne sredine, kao i spremnosti da prenese svoja iskustva u domenu poboljšanja poslovne klime.

Antonen je istakao da trgovinski sporazumi, koje Srbija ima sa državama Evropske unije, kao i sa Rusijom, Turskom i drugim zemljama, predstavlja dobru polaznu osnovu za jačanje interesa finskih kompanija da ulažu u Srbiju, jer se na taj način otvara i veće tržište.

Finski zvaničnik pozdravio je reformske procese u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter