Izvor:
19.10.2018 u 12:01
0

VUČIĆ: Verujem da će Amerika razumeti naš stav po pitanju kosovske vojske! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će SAD razumeti da bi formiranje vojske Kosova moglo da ugrozi mir i stabilnost i dovede do tragičnih posledica.

"Mi molimo američke partnere da razumeju poziciju Srbije, ako već ne možemo da objasnimo Albancima do kakve štete i tragedije to može da dovede", rekao je Vučić.

Predsednik je na konferenciji za novinare sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom rekao da je stav SAD po pitanju formiranja vojske Kosova poznat i da za njega nije iznenađenje, te da je činjenica da Albanci ne bi ni krenuli u transformaciju bez američke podrške, jer je poznato da su se uvek pozivali na SAD.

"Nas brine, kada pitam američke partnere na osnovu čega zasnivaju pravnu mogućnost formiranja takozvane kosovske vojske, uvek je odgovor da se zasniva na činjenici da je Kosovo nezavisna i suverena država i da ima pravo formiranja sopstvene vojske u skladu sa sopstvenim Ustavom", kaže Vučić.

Beograd to negira ne samo zato što je u suprotnosti sa Ustavom Srbije, već i zato što je u direktnoj suprotnosti sa svim aktima međunarodnog javnog prava, istakao je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da je uveren da će Amerikanci razumeti srpske molbe i da će razumeti da bi formiranje vojske Kosova moglo da ugrozi stabilnost i dovede do velikih posledica.

Zato je, kaže, važno da se sa SAD razgovara i da se grade partnerski odnosi i odnosi poverenja.

On je ponovio da, kao što je za ameriku Kosovo nezavisna država, za Srbiju je takozvano Kosovo i nije nikakva nezavisna država.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter