Izvor:
05.09.2016 u 18:18
0

VUČIĆ I ORBAN SE DOGOVORILI: Do kraja godine ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADA – u centralnoj Srbiji!

Odnosi Srbije i Mađarske napreduju na svim poljima, a upravo danas dogovorili smo da do kraja ove godine organizujemo novu zajedničku sednicu vlada dve zemlje i to najverovatnije u nekom gradu u centralnoj Srbiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je, posle sastanka sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, rekao da je dogovoreno da se saradnja unapređuje u svim oblastima, a da će premijeri formirati posebnu radnu grupu sa po tri do četiri člana iz svake zemlje.

Treba da analiziramo rešenja u svakoj od zemalja, da primenjujemo ono što se pokazalo boljim – rekao je Vučić.

On je kao primer naveo ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji će sa saradnicima otići u Mađarsku na sedam dana, kako bi na operativnom nivou razgovarao sa kolegama iz te zemlje.

– Mnogo toga bismo želeli da upotrebimo iz poljoprivrede, više fabrika za preradu voća i povrća, kako da pametnije trošimo novac – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima trgovinska razmena dve zemlje raste.

U prvih šest meseci ove godine raste zahvaljujući velikom broju mađarskih firmi. Rast je za 12,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu – rekao je Vučić.

Premijer je istakao i da Srbija i Mađarska nisu uvek imale isti pristup, ali da su, zahvaljujući jedni drugima, sačuvali najbolje odnose.

Veoma je važno da kažem da naše ekonomije napreduju i mislim da još mnogo toga možemo da učinimo da ljudi u Srbiji osete taj boljitak. Razgovarali smo u skladu s tim o sve većem dolasku mađarskih investitora u našu zemlju i zahvalan sam Orbanu što je rekao da ćemo videti mađarske investicije ne samo u Vojvodini i na severu, već svuda – rekao je Vučić.

Konstatujući da je bilateralna saradnja Srbije i Mađarske sve bolja, Vučić je zahvalio premijeru Orbanu i ministru spoljnih poslova Mađarske Peteru Sijartu na izuzetnoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na putu evrointegracija. Vučić je istakao da je sa mađarskim kolegom dogovoreno da dve države zajedno rade, da naprave, kako je rekao, neku vrstu zajedničke strategije za budućnost. Kada je reč o migrantskoj krizi, Vučić je dodao da je Orban dva ili tri puta ponovio da po prvi put nije optimista kada je reč o situaciji u svetu.

Moramo da se pripremimo i za jesen i za zimu. Danas je više od 5.000 migranata na teritoriji Srbije. Moramo da vidimo šta da učinimo. Spremni smo da oformimo timove koji će da rade na strategiji i pripremama za ono što nas čeka u budućnosti – rekao je Vučić.

Tanjug
Foto: Twitter/SerbianGov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter