Izvor:
05.09.2016 u 18:52
0

NAGODIO SE HRVATSKI ŠPIJUN: Čolović pristao na TRI GODINE ZATVORA!

Čedo Čolović, osumnjičeni za špijunažu u korist Hrvatske nagodio se sa Tužilaštvom za kaznu zatvora od 3 godine. Ponuda je stigla danas u Viši sud, a o njoj će odlučivati sudija za prethodni postupak.

Tužilac je sudiji za prethodni postupak juče predložio da optuženom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo špijunaža, kao i zbog uznemirenja javnosti. Tužilaštvo je saopštilo da je za navedeno krivično delo predviđena kazna zatvora duža od 10 godina. Tužilaštvo je ranije saopštilo da uhapšeno lice ima državljanstvo Srbije i Hrvatske, i da je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Čedo Čolović (57) je penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Krajine, koji je uhapšen dok je bežao u Hrvatsku. Mediji navode i da je uhapšeni, proteklih meseci i godina, u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke o oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla pokrenuti krivični progon zbog dela počinjenih tokom rata.

Kurir
Foto: Twitter.com/kurirvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter