Izvor:
08.09.2016 u 03:45
0

PREGOVORI U BRISELU: Završena prva runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine!

U Briselu je nešto pre 20,00 časova završen prvi dan razgovora u okviru nove runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

Osnovna tema današnjeg sastanka ekspertskih grupa bila implementacija dogovora o slobodi kretanja odnosno pitanje korišćenja registarskih tablica za vozila sa teritorije Kosova.

Suština problema je, kako su za Tanjug naveli izvori bliski delegaciji Beograda, u zahtevu Prištine da se koriste statusno prejudicirajuće tablice tzv. Republike Kosovo sa oznakama RKS, kako za Srbe sa Kosova i Metohije tako i za sve stanovnike KiM prilikom tranzita kroz Srbiju, što nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Po završetku prvog, od tri planirana dana razgovora u Briselu, učesnici dijaloga se nisu obratili javnosti sa detaljima sastanka.

Očekuje se da se tehnički dijalog Beograda i Prištine nastavi sutra u zgradi Evropske diplomatske službe, a da teme razgovora budu katastri, priznavanje diploma i ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter