Izvor:
08.11.2018 u 15:56
0

PREDSEDNIK SANU: Sutra ću podneti ostavku!

Beograd — Predsednik SANU Vladimir Kostić najavio je da će sutra ponuditi ostavku svim odeljenjima SANU, što je epilog glasanja na Izbornoj skupštini u toj instituciji.

"Smatram da ste mi ovim izborom poslali jasnu poruku. U toku sutrašnjeg dana sva odeljenja će dobiti moju ponuđenu ostavku na mestu predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti", rekao je Kostić nakon što je predsednik Izborne komisije akademik Dejan Popović saopštio rezultate današnjeg glasanja – da je u redovne članove od 18 kandidata primljeno 16, a u dopisne 14 od 26 kandidata.

"Radi se o činjenici da imamo potpuno drugačija shvatanja o ugroženosti Akademije, njenog mesta i njene budućnosti. U tom smislu biće mi veliko zadovoljstvo da otvorim politički prostor da na moje mesto dođe čovek kome ćete više verovati i koji će uspešnije voditi Akademiju", rekao je Kostić, koji je tokom celog jednogodišnjeg izbornog procesa bio oštro napadan.

Kostić je u nedavnom intervjuu za "Novosti" rekao da je u proteklih nekoliko meseci o sebi čuo čudovišne tvrdnje, koje nisu tačne.

"Čuo sam da sam mason, da sam soroševac, da rukovodim 'žutom grupacijom' u SANU, da sam kripto SNS-ovac, Vučićev čovek, da sam obična 'crvena banda'", naveo je tada Kostić.

Predsednik SANU je prethodnih meseci u više navrata skretao pažnju i na ugroženost pojedinih odeljenja zbog malog broja članova.

Nakon završetka Izborne skupštine Kostić nije želeo da daje izjave medijima, a njegovu odluku odbili su da komentarišu i članovi Predsedništva, kao i drugi akademici. Upravnik Biblioteke SANU akademik Miro Vuksanović je kratko rekao da je odluka predsednika Kostića neočekivana i da njegova ostavka ne može biti prihvaćena.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter