Izvor:
08.11.2018 u 20:51
0

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ: „Bolje je 100 godina pregovarati, nego jedan dan ratovati!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. Prethodno Mogerini je odvojeno razgovarala i sa kosovskom delegacijom koju predvoji Hašim Tači.

Nakon sastanka Vučić-Mogerini, predviđena je zajednička radna večera na koj će biti i Tači. Ovo je prvi sastanak Vučića i Tačija posle dva i po meseca od kako je zastao dijalog Beograda i Prištine, a održava se u vreme kada su privremene prištinske institucije odlučile da za 10 odsto povećaju porez na robu iz centralne Srbije. U saopštenju Službe za spoljne poslove Evropske unije navedeno je da se očekuje da će Vučić i Tači na sastanku potvrditi svoju spremnost da intenziviraju napore u postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa, što je od suštinske važnosti za njihov evropski put.

Predsednik Vučić je ranije u Helsinkiju, pred odlazak u Brisel, istakao da o odnosima sa Prištinom, oni koji razmišljaju o pokazivanju mišića, treba da razmisle o ceni koju bi trebalo da platimo.

– Ja ne želim da podlegnem ličnim ocenama iako nije ni malo ni prijatno ni lepo da razgovaram sa Tačijem, niti sa bilo kim od njih. Ali, kao što sam u više navrata rekao, bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati – naveo je Vučić.

On je kazao da mi volimo s vremena na vreme da razmišljamo o pokazivanju mišića, a zaboravljamo na cenu koju bi trebalo da platimo.

– Koliko je suviše važan (mir) da sve drugo nije za porediti s tim. Ljudi koji bi da pokazuju mišiće moraju dobro da znaju podatke, sve dobro razmeju da bi onda mogli svojim emocijama da daju oduška. Ja nemam pravo na to i moram da se ponašam mnogo odgovornije od svih drugih u regionu, a to prepoznaju u međunarodnoj zajednici – naglasio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/sabellosi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter