Izvor:
09.11.2018 u 13:24
0

MINISTAR OCENIO DA PRIŠTINA PRETI EU I OPSTRUIŠE DIJALOG: Beograd na može da prihvati pritiske i uslovljavanja!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu.

Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije, Jurijem Borisovom, Dačić je povodom sinoćnog sastanka predsednika Srbije i Kosova uz posredovanje EU u Briselu rekao da Priština opstruiše dijalog i preti EU da bi dobila viznu liberalizaciju.

– Oni opstruišu dijalog, oni prete EU, a ne Srbiji. Ne mogu da prete Srbiji – rekao je Dačić i dodao da Beograd neće biti prepreka za nastavak dijaloga s Prištinom, ali da ;ne može da prihvati pritiske i uslovljavanja.

On je kazao da Kosovo "na svim frontovima doživljava političke poraze i neuspehe", i da je Prištini potrebno nešto za unutrašnju upotrebu.

"Trampova administracija malo promenila stav o Kosovu"

Dačić je izjavio da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa malo promenila odnos prema problemu Kosova, ali da i dalje postoje lobiranja za članstvo kosova u međunarodnim organizacijama.

Dačić je na konferenciji za novinare s potpredsednikom ruske vlade i Jurijem Borisovim rekao da je za utorak zakazan koktel u Njujorku na temu zašto Kosovo treba da uđe u Interpol.

– Uvodno izlaganje na tom skupu imaće (odlazeća američka ambasadorka pri UN) Niki Hejli i onda nama neko kaže 'što vi idete s Rusijom'. Pa s kim ćemo. Mi ćemo s prijateljima -rekao je Dačić.

On je kritikovao zapadne zemlje što lobiraju za članstvo Kosova u Interpolu a ne daju Prištini viznu liberalizaciju. "Što se nas tiče Kosovo ne može da uđe u Interpol, a slobodno im dajete viznu liberalizaciju. Neka svi odu tamo", rekao je šef srpske diplomatije.

– Uvodno izlaganje na tom skupu imaće (odlazeća američka ambasadorka pri UN) Niki Hejli i onda nama neko kaže 'što vi idete s Rusijom'. Pa s kim ćemo. Mi ćemo s prijateljima – rekao je Dačić.

On je kritikovao zapadne zemlje što lobiraju za članstvo Kosova u Interpolu a ne daju Prištini viznu liberalizaciju. "Što se nas tiče Kosovo ne može da uđe u Interpol, a slobodno im dajete viznu liberalizaciju. Neka svi odu tamo", rekao je šef srpske diplomatije.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter