Izvor:
09.11.2018 u 23:06
0

ANTICIVILIZACIJSKO PONAŠANJE PRIŠTINE: Manastiri na Kosovu su živa mesta vere!

Restriktivno ponašanje privremenih institucija samouprave u Prištini prema srpskoj monaškoj zajednici jeste atak na slobodu veroispovesti i pritisak na našu crkvu i sveštenstvo na Kosovu i Metohiji, saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Manastiri nisu samo kulturno-istorijski spomenici, već živa mesta vere, koja bez monaha gube svoju pravu svrhu, i niko nema pravo da postavlja nerazumne administrativne prepreke sa ciljem da se oteža i onemogući verski život pravoslavnih bogomolja, ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da Priština odnosom prema srpskim monasima sama daje argumente protiv članstva samoproglašenog Kosova u Unesku, jer o kulturnim i verskim spomenicima se ne stara tako što se maltretiranju izlažu oni koji svetinje najposrednije štite i održavaju živim.

– Naša crkva i sveštenstvo će, kao i do sada, imati svu podršku države Srbije i srpskih političkih struktura u pokrajini u nastojanjima da odbrani naše nacionalno blago na Kosovu i Metohiji – kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da će nastaviti da u kontaktu sa svim centrima uticaja na Kosovu i Metohiji ukazuje na težak položaj naše crkve i sveštenstva u pokrajini i anticivilizacijsko ponašanje Prištine.

Izvor:Tanjug
Foto:Instagram/printscreen/matteogadola

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter