Izvor:
11.11.2018 u 09:41
0

BILATERALNI SASTANAK U PARIZU: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kancelarkom Angelom Merkel! Razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Parizu, gde boravi povodom svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Nemačka kancelarka, kako je saopštio predsednik Vučić prilikom nedavnog boravka na kongresu Evropske narodne stranke (EPP) u Helsinkiju, predložila je bilateralni sastanak u Parizu. Temu razgovora nije najavila ni jedna ni druga strana.

Svakako će biti reč o KIM, ali teško je proceniti u kom pravcu bi taj razgovor mogao da ide i šta je ideja kancelarke, koja je nedavno najavila povlačenje sa čela stranke i potvrdila nameru da se ne kandiduje ponovo na mesto kancelarke.

– Dobii smo iz Kanceleramta da kancelarka Merkel želi bilateralni sastanak sa mnom u nedelju ujutro. To govori o značaju i mestu Srbije. Treba ljudi da budu ponosni i zadovoljni -, poručio je tada Vučić.

Kazao je da uvek želi da vidi Merkel i dodao da smatra da će Evropa mnogo da izgubi kada ona ode.

– Veoma sam uplašen za stabilnost Balkana. Znam šta je sve ona radila -istakao je Vučić.

Podsetio je da nije bilo Merkel, i da nije Elmar Brok došao u Hrvatsku da kaže da je Zagreb kriv imali bismo nove sukobe kada su se pred granicom Hrvatske formirale kolone kamiona od 15 kilometara (2015. godine).

– Milion puta je uradila takve stvari. Ko je taj u budućnosti koji će da okrene neki broj i kaže nešto što svi moraju da poštuju. Plašim se da takvog neće biti u dogledno vreme – rekao je on. Istakao je da uvek voli da čuje šta Merkel misli i da treba da budemo bliži Nemačkoj, a ne dalji, uprkos onih koji misle da treba da pokazujemo nekome mišiće.

Predsednik Srbije, prilikom sinoćnjeg obilaska izložbe "Pikaso: plavo i roze" u Muzeju Orsej, organizovanog za više od 70 šefova država i vlada koji prisustvuju svečanosti u Parizu, kao i naknadnom koktelu, razgovarao je sa više čelnika država, a ponajviše se u razgovoru zadržao sa kancelarkom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, Na 100. godišnjicu Prvog svetskog rata, francuski predsednik Emanuel Makron pokrenuo je inicijativu i u Francuskoj napravio centar međunarodnog obeležavanja te godišnjice.

Vrhunac svečanosti ove godine biće ceremonija kod Trijumfalne kapije na koju je Makron pozvao više od sedamdeset šefova država i vlada koje su direktno ili indirektno učestvovale u ratu. Ulice u Parizu, oko mesta gde se održava centralna manifestacija, zatvorene su za saobraćaj, a za bezbednost visokih gostiju, među kojima su i američki i ruski predsednik, Donald Tramp i Vladimir Putin, brine više od 10.000 policajaca.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter