Izvor:
12.11.2018 u 08:20
0

FRANCUSKI AMBASADOR FREDERIK MONDOLONI: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje!

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio danas izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.

– Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izbubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja – rekao je Mondoloni.

Kaže da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

– Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zasjedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas – istakao je Mondoloni.

Dodao je da je reč o nespretnosti koja je, kako je ocenio, za žaljenje.

Na pitanje kako komentariše novinske naslove, poput jednog da se Francuska obrukala zbog toga, Mondoloni je ponovio da je to bila greška i nespretnost za žaljenje.

– I ja čitam novine, to je bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje – poručio je Mondoloni.

Raspored sedenja zvanica, šefova država i vlada, na svečanosti u Parizu izazvao je ne malo čuđenje i negodovanje mnogih zvanica, posebno zbog mesta koje je dobio Hašim Tači – odmah iza ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: Tanjug
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter