Izvor:
09.09.2016 u 21:14
0

NELE KARAJLIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Republika Srpska je oaza slobode, a što se tiče referenduma… (VIDEO)

Dr Nele Karajlić govorio je povodom predstojećeg referenduma o Danu Republike Srpske. Smatra da je legitimno pravo da Srbi u Srpskoj slave svoj dan, jer je RS institucionalna zaštita Srba u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da, obzirom da je sada u Sarajevu minoran broj Srba, to bi se verovatno desilo i u ostatku zemlje, da nema Republike Srpske. Kaže da je Srpska jedina njegova spona sa Bosnom i Hercegovinom i oaza slobode, bez koje bi verovatno prekinuo sve kontakte sa BIH. Ističe kako je u ostatku BIH i Sarajevu njegova ličnost ugrožena. Republika Srpska je u ljudskim pravima mnogo više napredovala od Federacije.

– Referendum je legitiman, i ne vidim šta je ljudima u Federaciji problem oko toga. Problem je u nerazumevanju situacije na pravi način.

Karajlić preporučuje Sarajevu, da umesto, što burno reaguju, treba da sednu za sto i da se postigne dogovor oko fundamentalnih pitanja, svih naroda. Ističe i izrazito negativnu ulogu stranog faktora, koji je i najodgovorniji za loše odnose i tenzije u BIH, i podseća na početak rata kada su stranci ohrabrili Izetbegovića da odbije Lisabonski sporazum, čime je uvukao zemlju u vrtlog krvavog građanskog rata.

HappyTv.rs
Foto: facebook.com/Srcem-za-Srpsku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter