Brnabić danas na Evropskom startap samitu u Sofiji!

 

Na Evropskom startap samitu u Sofiji, na kome će učestvovati 400 predstavnika evropskog startap sistema, na panelu o transformaciji zapadnog Balkana govoriće predsednica vlade Ana Brnabić i to zajedno s premijerima Makedonije i Crne Gore, Zoranom Zaevom i Duškom Markovićem.

Na skupu, na kojem će glavna tema biti unapređenje infrastrukture za startapove u regionu i njihovo povezivanje sa većim tržištima, ucesnicima će se obratiti i bugarski premijer Bojko Borisov i evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel.

Skup u Bugarskoj deo je inicijative Digitalna agenda za Zapadni Balkan, čiji je cilj digitalna transformacija, odnosno modernizacija javne administracije, veća sajber sigurnost i unapređenje poslovne klime u regionu.

Premijerka Brnabić će nakon toga učestvovati na samitu u Solunu, gde će govoriti na panelu o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama.

Na tom skupu obratiće se i premijeri Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov, kao i zamenica premijera Rumunije Ana Birčal.

Učesnici solunske konferencije razgovaraće o izazovima, prioritetima i ekonomskoj i političkoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost