SKANDAL VEĆ PRVOG DANA NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE INTERPOLA: Albanci provocirali predstavnike Srbije!

Prvi dan zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju obeležio je niz skandala i brojna kršenja propisa rada ove međunarodne policijske organizacije, kao i brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima, na zasedanju Generalne skupštine Interpola predstavnici Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju i dobacivali im. Provokacija je bilo kako u sali, tako i ispred u toku pauze.

Prema nezvaničnim informacijama došlo je i do napada, kada je član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, na srnuo na jednog člana tima iz Srbije.

Ministar Stefanović, koji predvodi našu delegaciju u Dubaiju, rekao je da je sam početak sednice Generalne skupštine obeležilo neprincipijelno ponašanje Generalnog sekretarijata Interpola.

- I pored protivljenja većeg broja država članica i naravno Republike Srbije da se pitanje prijema takozvanog „Kosova“ uopšte nađe na dnevnom redu, doneta je odluka da ova tačka ostane i da se o njoj glasa. Nažalost, iako smo više puta upozoravali da je time ugroženo međunarodno pravo, ovakva odluka pokazuje da Korelova rezolucija koju je usvojila Generalna skupština prethodne godine u Pekingu ostaje samo mrtvo slovo na papiru - naglasio je Stefanović u saopštenju MUP.

 

 

Izvor:Kurir
Foto:Twitter/printscreen/interpol

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost