VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE NE PRIMANJA KOSOVA U INTERPOL: "Srbija nije zemlja koju je lako poniziti, pregazuti i pobediti"!

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Predsedništva Srbije, povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola za članstvo Kosova.

Sa predsednikom je na konferenciji bio i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

Kosovo nije primljeno u Interpol. 

- Bili smo umereni i optimisti, nadali smo se dobrom rezultatu, ako pogledate u prvom krugu oni nisu dobili ni većinu, 76:58. Većina zemalja nije glasala i to vam govori kakva je pozicija sada Srbije u svetu. Ovo je uspeh jedne male zemlje, prkosne i ponosne, ali zemlje koja mora da želi kompromis i da razume kakvi su odnosi u svetu. Da razmišlja o ekonomskoj prilici u svetu. Ponosan sam na našu zemlju koja je mala i koja je bez novca i bez mnogo moći u svetu uspela da se izbori sa velikim silama. Mora da zna koliko je važno čuvati slobodu, integritet i nezavisnost. Zahvaljujem se zemljama koje su glasale i onima koje su glasale protiv i koje su bile uzdržane. One koje su uzdržane sada bolje razumeju pozicije Srbije. Zahvaljujem se  i onim zemljama koje su bile pod velikim pritiskom - rekao je predsednik Srbije i dodao.

- Gradićemo još čvršća prijateljstva, govoreći koliko nam je stalo do kompromisa. i da pokažemo da Srbija nije zemlja koju je lako poniziti, pregazuti i pobediti. Nikada nećemo zaboraviti zemlje koje su nas podržale. Samo jedana zemlja za koju smo mislili da neće da prizna Kosovo je priznala. Paragvaj je glasao protiv nas. Čestitam građanima Srbije i čestitam Ivici Dačiću koji se iskreno borio, Nebojši Stefanoviću,  Aleksandru Vulinu, Ani Brnabić i svm Srbima. Uspeli smo da sačuvamo svoj obraz i svoju zemlju. Ćestitam ljudima, danas neka se raduju. Hvala svima! - rekao je Aleksandar Vučić predsednik Srbije

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality