Izvor:
02.12.2018 u 18:24
0

LONČAR: Da li je potrebno da neko dete umre u 21. veku zbog nedostatka antibiotika ili bilo kog sličnog leka da bi čelnici EU i SAD reagovali!

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najoštrije je danas osudio odluku kosovskih vlasti da se ne dozvoli prolaz konvoju s humanitarnom pomoći za Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i pozvao međunarodne autoritete da najzad reaguju na ovo bezočno kršenje osnovnih ljudskih prava.

"Da li je potrebno da neko dete umre u 21. veku zbog nedostatka antibiotika ili bilo kog sličnog leka da bi čelnici EU i SAD reagovali na flagrantne primere ugrožavanja osnovnih ljudskih prava srpskog naroda na KiM od strane onih koji sebe predstavljaju kao drzavnike nekakve samoproglasene drzave", naveo je Lončar u saopštenju

Unija žena beogradske opštine Vračar uputila je na Kosovo, u Opštu bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, humanitarnu pomoć i igračke za decu, ali im na administrativnom prelazu Jarinje nije dozvoljeno da nastave put, s obrazloženjem da ugrožavaju bezbednost.

Ministar Lončar ocenio je da "samo u očima EU i SAD ti ljudi (vlasti u Prišstini) simbolizuju nekoga ko ima demokratski i civilizacijski kapacitet da bude legitimni sagovornik i donosilac odluka u skladu s najvišim načelima UN i EU".

"Njihov civilizacijski maksimum je uvođenje taksi od 100 odsto i zabrana distribucije lekova i medicinskih sredstava, ali to je od takvih pojedinaca i ocekivano, ali da li je ćutanje i nereagovanje celnika EU i SAD na zabranu prolaska humanitarnog konvoja nešto s čim u 21. veku možemo da se pomirimo? Kad i u kojim situacijama je primenljivo međunarodno pravo, ali i demonstracija ljudskosti, odnosno humanosti? Da li su naša deca na KiM izuzeta od svih ovih načela", rekao je ministar Lončar.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter