Izvor:
04.12.2018 u 11:16
0

PREDSEDNIK SRBIJE TRAŽI PODRŠKU KINE: Neodgovorno ponašanje Prištine može da dovode do katastrofe!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Kine Li Mančanga u Beogradu kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra i zamolio ga da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

– Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak – rekao je predsednik Vučić.

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost.

Ambasador Li rekao je da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici, navodi se u saopštenju.

– Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta – naglasio je Li Mančang.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter