Izvor:
05.12.2018 u 18:07
0

AKO BEOGRADU ODGOVARA, MOSKVA ODOBRAVA: Rusija će podržati svaku odluku prihvatljivu Srbiji!

Rusija će podržati odluku o Kosovu koju Srbija smatra prihvatljivom za sebe, kazao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

– Ako je Beograd zadovoljan razgraničenjem sa kosovskim Albancima, ne vidim razloga za primedbe od strane Moskve – rekao je on.

Odluka o KiM trebalo bi, kako kaže, da bude doneta bez ucenjivanja Beograda, i, poručuje, "na osnovama i uz poštovanje Rezolucije 1244", koja, prema njegovim rečima, "fiksira teritorijalnu lojalnost Kosova Srbiji".

Čepurin dodaje da je stav Rusije po ovom pitanju nepromenjen i da ona insistira na tome da bilo koji dogovor o budućim odnosima treba da bude baziran na Rezoluciji 1244 SB UN.

– Stav Rusije o Kosovu i Metohiji ostaje nepromenjen, insistiramo na tome da bilo koji dogovor o budućim odnosima treba da bude baziran na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – naveo je Čepurin.

Takav dogovor, ako ga bude, napominje ambasador, treba da bude učvršćen usvajanjem nove rezolucije Saveta bezbednosti UN, i smatra, mora biti primenjiv.

– Možemo videti da su napori Evropske unije propali, jer Priština potpuno ignoriše privremene dogovore koji su postignuti u okviru briselskog procesa, uključujući uspostavljanje Zajednice srpskih opština – rekao je Čepurin.

Čepurin dodaje da nema vidljivog napretka u povratku srpskih izbeglica, a Srpska pravoslavna crkva je izložena novim napadima.

– Specijalni sud nikada nije počeo sa radom na Kosovu. A šta je sa istragom ubistva Olivera Ivanovića koju vode Kosovari? Sve ovo ne doprinosi optimizmu – zaključio je Čepurin.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter