Izvor:
06.12.2018 u 09:21
0

LJAJIĆ O TAKSAMA: EU prolazi test da li je spremna i sposobna da ozbiljno rešava pitanje Kosova!

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je danas da je Savet za stabilizaciju i pridruživanje Kosova i EU, koji će biti održan 17. decembra, poslednja šansa da Evropska unija pošalje Prištini jasnu poruku da treba da ukine takse na proizvode iz Srbije.

– Nema boljeg mesta da se nešto konkretno učini, u protivnom EU gubi svaki kredibilitet. Ako ne možete da rešite ovakav trgovinski spor kako onda mozete da se nametnete kao ozbiljan medijator u rešavanju kosovskog pitanja. Ovde EU prolazi test da li je spremna i sposobna da ozbiljno rešava pitanje Kosova –

On je naveo da ne može da se govori o ukidanju barijera niti daljem pregovaračkom procesu u okviru briselskog dijaloga ukoliko se te mere ne ukinu.

– Sastanak stalnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje gde se analizira primena S SP između Kosova i EU je 17. decembra i nema boljeg mesta da se pošalje jasna poruka. Do sada smo imali poruke osude, ali ne i da se nešto konkretno učini – rekao je Ljajić.

On je rekao i da je posle "trgovinskog rata" najava formiranja vojske nešto što vodi daljoj nestabilnosti ne samo Kosova nego i čitavog regiona.

Komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO Jana Stoltenberga da je formiranje vojske pogrešna odluka kojoj nije vreme, Ljajić kaže da toj izjavi nema šta da se doda i da to ne bi bilo u skladu čak ni sa ustavom ni sa zakonima Kosova.

– Čak je i bivši predsednik Ustavnog suda Kosova rekao da je to nemoguća misija u pravnom smislu reči jer je potrebna dvotrećinska većina u parlamentu i saglasnost Srpske liste koje sada nema – naveo je Ljajić.

Govoreći o odluci da u sledećoj vladi ne bude ministar, Ljajić je rekao da tu nema skrivenih namera ili nekih planova, te istakao da je ponosan na sve što je radio u resorima do sada.

– Dugo sam izložen tim napadima da sam u svakoj vladi, evo neka odahnu i ti kritičari – dodao je Ljajić.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter