Izvor:
06.12.2018 u 10:25
0

ZAKAZANI NOVI PROTESTI: Francuska u strahu od demonstracija!

Iako je predsednik Emanuel Makron odustao od povećanja cene goriva, strah vlasnika prodavnica i restorana u Parizu ne jenjava, jer su zakazani novi protesti.ž

Policijski sindikati i lokalni zvaničnici danas će održati hitan sastanak s ciljem da se dogovore o strategiji za taj dan, a razne grupe demonstranata dele planove preko društvenih mreža, prenela je agencija AP.

Posle nasilničkih protesta u Parizu protekog vikenda, većina vlasnika prodavnica i restorana u centru francuske prestonice biće, kako je rečeno, zatvoreni zbog straha od ponavljanja nasilja.

Antivladini proteste počeli su prošlog meseca zbog povećanja poreza na gorivo, ali su prerasli u proteste velikih razmera sa širokim nizom pritužbi i gnevom protiv Makrona.

Francuska vlada, pritisnuta protestima, odustala je od povećanja poreza na gorivo u 2019. godini, a koji je prethodno bio suspendovan na šest meseci.

Najmanje tri osobe su stradale i više stotina je povređeno u protestima u Francuskoj.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter