PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA MUSTAFAJEVIM: Pored ekonomske saradnje, situaciji u regionu reči je bilo i o ulaganjima azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale zemlje!

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom o potencijalima za jačanje saradnje, posebno u poljoprivredi, energetici i turizmu.

 Kako je saopšteno posle sastanka, posebno je bilo reči o mogućim ulaganjima azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja kao i mogućnosti uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua.

 Vučić i Šahin, koji je kopredsedavajući Medjuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, složili su se u oceni da obim ekonomske saradnje i trgovinske razmene ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

 Vučić je izrazio "veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu" a Mustafajev je rekao da "Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/sns_srbija

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost