Izvor:
07.12.2018 u 11:39
0

PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA MUSTAFAJEVIM: Pored ekonomske saradnje, situaciji u regionu reči je bilo i o ulaganjima azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale zemlje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom o potencijalima za jačanje saradnje, posebno u poljoprivredi, energetici i turizmu.

Kako je saopšteno posle sastanka, posebno je bilo reči o mogućim ulaganjima azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja kao i mogućnosti uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua.

Vučić i Šahin, koji je kopredsedavajući Medjuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, složili su se u oceni da obim ekonomske saradnje i trgovinske razmene ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je izrazio "veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu" a Mustafajev je rekao da "Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/sns_srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter