Izvor:
08.12.2018 u 16:16
0

FINALIZACIJA SPORAZUMA O TRGOVINI SA ČLANICAMA EEU: Sir i „fijat“ uskoro u Rusiju bez carine!

Ministar trgovine Rasim Ljajić potvrdio je da je u toku finalizacija teksta sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije i pet država Evroazijske ekonomske unije (EEU), a koji bi trebalo da bude potpisan u januaru 2019. tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

Ljajić ističe da je sa članicama EEU – Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, Jermenijom i Kirgistanom usaglašen najveći deo teksta, ali da još nije konačno odlučeno o zahtevu Srbije da na tržište EEU bez carina plasira šećer, vino, sireve, automobile i živinsko meso.

Nije realno da baš sve to bude uključeno u sporazum. Završna runda razgovara biće u januaru, neposredno pred Putinovu posetu Srbiji – rekao je ministar.

On podseća da Srbija sa Rusijom, Kazahstanom i Belorusijom već ima sporazume o slobodnoj trgovini, koji podrazumevaju da se 99 odsto srpske robe izvozi bez carina.

Sporazumom će se to proširiti na Kirgistan i Jermeniju, što će srpskoj privredi otvoriti tržište od 180 miliona stanovnika – zaključio je Ljajić.

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Balkan Bülteni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter